Sveikata, grožis

Nuovargis ir nusilpęs imunitetas: kaip greitai padidinti energiją ir veiksmingai atgauti jėgas?

Grįžote iš atostogų ir iškart susirgote, vos spėję išsikrauti lagaminus? Deja, tai nėra taip jau reta. Oro permainos, ilgas ir varginantis skrydis, nešvarūs paviršiai, virusai – visa grėsmių paletė persekioja jūsų organizmą ir jam nėra lengva atsilaikyti. Žinoma, susirgti įmanoma ir nekeliaujant. Apsinuodijimas maistu, migrenos priepuoliai, pervargimas, perdegimas darbe – tai irgi sąlygos, kurios dažnai parverčia mus į lovą ir priverčia savimi pasirūpinti. Pasiaiškinkime, kas lemia imuniteto susilpnėjimą, kaip skysčių netekimas neigiamai veikia visą kūną ir kokia veiksminga procedūra padeda stiprinti imunitetą.

Kodėl nusilpsta imunitetas?

Jei negaunate pakankamai skysčių ir elektrolitų (mineralų, reguliuojančių kūno funkcijas), gali prasidėti dehidratacija. Tai kelia grėsmę visam kūnui. Tyrimai rodo, kad dėl skys

ių trūkumo kyla irzlumas, sunku susikaupti, o ilgalaikė dehidratacija kenkia visam organizmui. Egzistuoja ryšys tarp nervų sistemos ir vandens kiekio. Dehidratacija gali sukelti stresą, o stresas – dehidrataciją. Patiriant stresą antinksčiai gamina daug kortizolio, streso hormono, o esant lėtiniam stresui antinksčiai gali išsekti ir dėl to sumažėti elektrolitų kiekis.

Dehidratacija taip pat neatsiejama nuo apsinuodijimų, migrenos sukeltų vėmimų. Aktualu žinoti, kad net lengva dehidratacija gali sukelti migreną. Kad kūnas gerai funkcionuotų, reikia tam tikro elektrolitų kiekio ir skysčių. Visą dieną turite gauti kalio ir natrio, nes net ir sveikas kūnas prakaituodamas ir šlapinantis praranda skysčius. O jei procesai sutrikdyti vėmimo, viduriavimo – elektrolitų ir skysčių trūksta dar labiau.

Mūsų organizmui būtina skysčių ir mineralų pusiausvyra, kad jaustumėmės žvalūs ir kūrybiški. O kaip dehidratacija susijusi su imuniteto nusilpimu? Toksinų ir atliekų šalinimas iš kūno tampa sudėtinga užduotimi dehidratavus. Negalėdamas pašalinti „šiukšlių“ kūnas tampa jautresnis infekcijoms. Imuninės sistemos tvirtumas labai priklauso nuo mūsų kraujyje esančių maistinių medžiagų, o mūsų kraujotaką daugiausia sudaro vanduo. Jei neturime pakankamai vandens, negalime tinkamai transportuoti maistinių medžiagų į kiekvieną organų sistemą. Dehidratacija gali prisidėti prie raumenų įtampos, galvos skausmo, žemos serotonino gamybos ir virškinimo sutrikimų.

Vitaminų lašelinė – greitas būdas atsigauti po ligų

Akivaizdu, kad dėl nusilpusio imuniteto, galvos skausmų didžiąja dalimi atsakinga dehidratacija, tai yra, nepakankamas skysčių vartojimas ir elektrolitų netekimas. Nepakaks dienos ar kelių atstatyti reikiamą pusiausvyrą.

Nusilpusį organizmą nelengva vėl sustiprinti. Tačiau yra efektyvių būdų tai padaryti greičiau. Tai vitaminų lašelinės, kurių sudėtyje – koncentruoti vitaminai, mikroelementai, mineralai, skirti atstatyti organizmą. „Era Esthetic“ klinikoje po peršalimo ligų (ypač COVID-19), apsinuodijimų, migrenos priepuolių ar didelio nuovargio rekomenduojama suteikti kūnui atgaivą organizmą atstatančiu kokteiliu.

Šis kokteilis lėtai sulašinamas ir patenka tiesiai į kraujotaką, todėl idealiai įsisavinami visi lašelinės elementai. Intraveninės terapijos metu organizmą nuo dehidratacijos gelbės subalansuotas skysčių, elektrolitų, vitaminų kokteilis. Tai preparatas, kurio poveikį jausite iškart po procedūros, jis tęsis apie savaitę. Preparatas pagamintas tik iš kokybiškų vitaminų ir mikroelementų. Organizmą papildys plataus spektro vitaminai – B1, B2, B5, B6, B7, B12, C. B grupės vitaminai regeneruoja, atkuria skysčių balansą, teigiamai veikia nervų sistemą. Taip pat gausite vitamino C, kurio pats organizmas negamina, bet jis labai reikalingas. Jis atsako už sveiką imunitetą, gerą audinių augimą ir atsikūrimą. Organizmo atstatymo kokteilyje taip pat yra aminorūgščių, magnio, mineralų. Mikroelementai chromas, varis, geležis, manganas, molibdenas, selenas, cinkas, jodas svarbūs stipriam imunitetui, gelbsti ląsteles nuo oksidacinių pažeidimų, mažina uždegimus.

Įprasti papildai, vartojami per burną, įsisavinami dalinai. Manoma, kad gaunamas tik apie 50 proc. papildų efektyvumas. Be to, reikia ilgo kurso, kad būtų pasiektas rezultatas. Intraveninės terapijos efektyvumas laikomas šimtaprocentiniu ir poveikis juntamas iškart.

Imuninės sistemos stiprumą nulemia kraujotaka, kuri perneša skysčius, maistines medžiagas ir signalus į organus. Kadangi 90 % kraujo plazmos sudaro vanduo, jai būtini skysčiai. Infuzinė terapija, turtinga vitaminų ir naudingųjų medžiagų, patekusių tiesiai į kraujotaką, reikšmingai gerina nusilpusį imunitetą.