Straipsniai

Dantų implantacijoje – naujos galimybės. Konsultuoja odontologė

Praradus nuosavus dantis gyvenimas tikrai nesustoja. Liūdna, kai jų netenka jaunas žmogus, kuriam dar norisi ne tik gerai jaustis, tačiau ir puikiai atrodyti. Tačiau džiugu, kad esant praktiškai bet kokiai situacijai – visada yra išeitis.

Nebeturintiems dantų geriausias pasirinkimas yra implantai. Jie suteikia galimybę ne tik vėl gyventi kokybiškai, tačiau ir labiau pasitikėti savimi. Juk graži šypsena – didelis ginklas.

Apie implantus yra girdima labai daug mitų. Pavyzdžiui, kad Straumann implanto kaina yra didelė arba kad jie tarnauja trumpai.

Apie dažniausiai girdimus mitus ir kitą svarbią informaciją pasakoja odontologė Monika.

Audinių auginimo galimybės

Biomedicininė inžinerija juda į priekį kaip niekada. Auga galimybės atkurti prarastus dantis inovatyviais metodais, kurie garantuoja ne tik kokybę, tačiau ir ilgaamžiškumą.

„Mokslinė disciplina, kuri yra atsakinga už dantų implantaciją, sparčiai auga. Kartu su jomis auga ir technologijos, kurios leidžia žmonėms džiaugtis geresne sveikata ir svarbiausia – ilgesniu jos tarnavimu“,- pasakoja Monika.

„Inovatyvus implantas labai puikiai prisitaiko prie kaulo bei dantų audinio. Net ir tuomet, kai organizmas sensta, keičiasi. Tai leidžia džiaugtis ilgaamžiais dantimis, kurie pagerina žmogaus gyvenimo kokybę. Galiausiai, padidina komfortą“,- priduria.

Šiais laikais kokybė yra pasiekiama, tik kiekvienas pacientas pats renkasi – kokį kelią rinktis.

Maži, tačiau labai patvarūs implantai

Šiuo metu daug dėmesio yra skiriama implantams, kurie ne tik džiugina patvarumu, tačiau ir savo dydžiu. Stengiamasi kurti kuo mažesnius, kad jų įsriegimo procesas būtų greitas ir tikslus.

„Prie implantų plėtros kokybės labai daug prisidėjo nanotechnologijos. Technologijos suteikia galimybę sukurti dar mažesnius implantus, kurie garantuoja optimalų ir kiekvieno žmogaus poreikiams labiausiai tinkamą, derantį dantų atkūrimo metodą“,- pasakoja odontologė.

Ilgaamžiškumas ir nereiklumas

Dirbtiniai dantys tarnauja visą gyvenimą. Tai yra faktas. Žinoma, kad rezultatas patenkins poreikius tik tuomet, jeigu dantims bus skiriama užtektinai dėmesio. Kad ir kokios inovatyvios technologijos naudojamos dantų kūrimo bei implantavimui, visgi, greta visko reikia skirti dantims kuo daugiau priežiūros. Tokios pat kaip ir tikriems dantims. Geros kokybės priežiūros priemonės ir reguliarumas – viskas ko reikia. Galiausiai, verta tartis su specialistais, kurie teikia dantų implantavimo paslaugas. Jie supažindins su priežiūros aspektais.

Dirbtinis intelektas ir 3D implantai

Prie aktyvesnio ir platesnio dantų kūrimo taip pat prisidėjo ir dirbtinis intelektas, kuris optimizuoja darbus, tad padeda juos ne tik atlikti greičiau, tačiau ir maksimaliai tiksliai. Odontologė Monika teigia, kad „Dirbtinis intelektas padeda išvengti klaidų. Medicinos sferoje tai yra labai svarbu“.

Taip pat dirbtinis intelektas padeda nustatyti kiekvienam pacientui labiausiai tinkamą implantavimo pobūdį. Juk yra ne vienas tipas ir rinktis reikia pagal paciento sveikatos būklę. Efektyviai sumažina visus galimus rizikos veiksnius – pacientas ne tik geriau jaučiasi su dirbtiniais dantimis, tačiau ir gali mėgautis ilgalaikiu efektu.

Prie geresnio rezultato taip pat prisidėjo ir 3D spausdintuvas, kurio galimybės leidžia pasiekti greitesnį bei tikslesnį procesą. Vėlgi, bandomos skirtingos galimybės, kol randama labiausiai tinkama kiekvieno paciento atveju.

Technologijos labai dideliais žingsniais juda į priekį. Žinoma, kad tai padeda bet kokias sveikatos problemas sutvarkyti greičiau ir paprasčiau. Svarbu suvokti, kad dantų netekimas – tai toli gražu ne tik estetinė problema. Pirmiausia – tai sveikatos problema, tad ją tvarkyti reikia inovatyviose klinikose, kuriose yra naudojamos pažangios technologijos.